Ondernemer

Harry Mens is een succesvol ondernemer en heeft meerdere BV’s op zijn naam staan waaronder zijn makelaarskantoor, zijn uitgeverij Daffodil Publishers en zijn tv programma ‘Business Class’, zijn ondergebracht. In zijn biografie ‘Als een Mens iets wil’, welke hij zelf heeft gepubliceerd in zijn uitgeverij, heeft hij zijn kennis van ondernemen verenigd en brengt hij adviezen aan jonge ondernemers uit. Volgens Harry bouw je een succesvol bedrijf op in drie fases en is het belangrijk om als er eenmaal een succesvol bedrijf uit voortgekomen is, vooral te genieten.

Vanaf 1970 is Harry Mens werkzaam als makelaar. Hij is 24 jaar oud als hij begint en wil zijn passie in praktijk brengen. Vanaf 1975 heeft hij zijn eigen makelaarskantoor. Harry Mens is tegenwoordig al 38 jaar succesvol makelaar en eigenaar van het kantoor: ‘Mens makelaars’. Het kantoor is gevestigd in Lisse, de geboorteplaats van Harry.

Mens Makelaars is al sinds de oprichting actief op de markt van bedrijfsruimten, kantoren, winkelruimten, industrieterreinen en beleggingspanden. Ook heeft Mens Makelaars een uitgebreide selectie woonhuizen in portfolio evenals mooie nieuwbouwprojecten. Mens Makelaars is voornamelijk actief in commercieel onroerend goed in de Duin- en Bollenstreek en in de Haarlemmermeer en heeft beleggingsobjecten door heel Nederland.

Harry Mens heeft zich altijd geïnteresseerd in kunst en cultuur en wist deze passie te combineren met zijn kennis van vastgoed en zijn zakelijke instinct. Hij heeft meerdere panden gerestaureerd waaronder het pand aan de Lange Voorhout, waar hij zijn vele gasten uit de politiek en de top van het bedrijfsleven heeft ontvangen voor zijn televisieprogramma. Dit pand aan de Lange Voorhout, is het pand van Constantijn Huygens uit de 16e eeuw en is door de heer Mens gerestaureerd.