Succesvolle presentator met kennis van zaken

Harry Mens is in Nederland bij het grote publiek vooral bekend als televisiepresentator. Hij is oorspronkelijk begonnen met een succesvolle talkshow op de radio bij Talk Radio, een commerciële praatzender op de Nederlandse radio en de voorganger van het huidige BNR nieuwsradio. In deze talkshow behandelde Harry nieuws en actualiteiten en uit deze talkshow is uiteindelijk zijn tv programma ‘Business Class’ voortgekomen. Het format voor dit televisieprogramma is door Harry zelf bedacht. ‘Business Class’ heeft een liberaal karakter en is in het bijzonder gericht op ondernemers. In het programma kunnen gasten hun plek kopen en indien zij dat wensen ook zelf vragen aandragen. Hieruit blijkt dan ook de ondernemersgeest die Harry bezit en zijn liberale denkwijze. Ondanks kritiek op deze manier van televisie maken is ‘Business Class’ al sinds 1999 op de Nederlandse televisie en wordt het programma tegenwoordig nog steeds goed bekeken.

Harry Mens ontvangt in zijn ‘Business Class’ elke zondagochtend gasten en geeft in het programma zijn gewaardeerde visie op het zakenleven. De gasten die Harry Mens ontvangt bestaan voornamelijk uit topondernemers, topeconomen en politici: de zakenklasse. Daarnaast heeft Harry spraakmakende gasten zoals Willem Endstra ontvangen, die in het programma het zwijgen doorbrak.

Ook zijn er in het programma items over mooie wijnen en de culinaire keuken. In ‘Business Class’ wordt Harry bijgestaan door zijn dochter, Suze Mens, die voor het programma sfeerreportages op locatie maakt. ‘Business Class’ wordt in de Hotels van Oranje in Noordwijk opgenomen en wordt door RTL 7 op zondagochtend en zondagavond uitgezonden. Pim Fortuyn was een van de gasten die vaak aanwezig was in het programma ‘Business Class’: hij was een persoonlijke vriend van Harry en de twee vrienden deelden daarnaast dezelfde politieke overtuigingen.